Icanita Topsportmerrie van het jaar!

Mooie successen op de Tuigpaardendag afgelopen zaterdag en voor de zevende keer een fokproduct op het podium!

Fokproduct Icanita elite (Colonist x Caunita ster/prok/preferent V. Stuurboord) in eigendom van Toon van Doorn werd topsportmerrie van het jaar! Naar de finale gereden door Harry van Middelaar en in de finale gereden door gastrijder Leendert Veerman.

10 jaar geleden stond Taunita voor het eerst op dat hoogste podium met Henk Hammers. Ook in 2010 behaalde Taunita en Henk goud en in 2007 en 2011 brons. Funita behaalde ook twee keer het podium. In 2014 en 2018 haalde ze zilver.

Icanita won in de ochtend haar rubriek al met Harry en in diezelfde rubriek werd haar zus Hunita elite (Manno x Caunita ster/prok/preferent V. Stuurboord) tweede met eigenaar Grietje Naber-Dijks. Ook zei mochten naar de finale. Ook uit de fanita-lijn komt Kianita elite (Eebert) van f/g Gert Kamphorst. Zij won in de ochtend overtuigend haar rubriek met Henk Hammers en in de finale zaten ze bij de beste vijf. Ze leken op weg naar een podiumplaats maar helaas kregen ze pech tijdens het overrijden en werden ze automatisch vijfde.

In de Manno Trofee kwam fokproduct Heliotroop VDM (Colonist x Wunita ster/prok/preferent V. Reflex) van J. van der Meulen aan de start met Henk Hammers. Ze behaalde een mooie tweede plaats! Onita (Hertog Jan x Indinita elite V. Eebert) bekeek de baan in Ermelo goed. Hopelijk mag ze er nog vaak terug komen. Ze kwam op de achtste plaats. In de Renovo schaal werd Hanneke met Briljant W (Larix x Taunita elite/sport/preferent V. Manno) derde.

Foto’s Anouk Kemkes en Johnnij van Ingen