Heliotroop VDM en Hanneke Nederlands kampioen damesklasse

Tijdens het mooie concours in Norg is de KWPN gekeurde hengst Heliotroop VDM gisteren met Hanneke van Wessel Nederlands kampioen geworden in de damesklasse!

Heliotroop VDM is een zoon van Colonist en komt uit onze fokmerrie Wunita ster/prok/preferent V. Reflex. Hij is in eigendom van Jaap van der Meulen die hem als veulen bij ons aankocht.

Eén van de highligts was het Nederlands Kampioenschap eenspannen gereden door dames. En dat werd om diverse redenen een heel bijzondere happening. Titelverdedigster was Anneke Borkent met de KWPN hengst Hubert (v. Cizandro) van Jaap van der Meulen. Daarvoor was Anneke overigens al vele malen kampioen in deze discipline met andere paarden. Het bijzondere is dat de titel nu wel weer bij een ‘Van der Meulen-hengst’ uitkwam namelijk Heliotroop VDM, maar met een andere rijdster. En daar is dan weer bijzonder aan dat de vader van rijdster Hanneke van Wessel, Joop van Wessel, de hengst fokte. Vier paarden mochten in dit kampioenschap naar de finale. Dat waren Heliotroop VDM (v. Colonist) met Hanneke van Wessel, Renvyle Imondro (v. Cizandro) van F. Fitspatrick met Anneke Borkent, Brandy (v. Uromast) van Uilke Haarsma met Ineke Haarsma en Havana (v. Bentley VDL) van Stal Mekkes met Hanneke Mekkes. Bij de eerste omloop was Heliotroop al de eerste uitverkorene. Maar in de fianle kan natuurlijk zomaar anders uitpakken. Maar Heliotroop liep een ijzersterke wedstrijd voor de tweewielige wagen en liet zich, evenals Hanneke, nergens door van de wijs brengen. Groot van de vloer, de blik er fier op, veel voorbeengebruik en achter goed aantredend, zo reed Hanneke de heel natuurlijk bewegende en altijd werkwillige hengst naar deze titel. Joop van Wessel fokte Heliotroop, een van zijn vele succesvolle fokproducten, uit Wunita (ster pref prok van Reflex M). Henk Hammers is trainer en in de overige rubrieken ook altijd de rijder van Heliotroop, de stralende edelsteen, die volgens de boeken meerdere kleuren heeft. Nu dus oranje. (Bron: KWPN).

Foto Anouk Kemkes