Nieuws

NIEUWS

Nalanita kampioen van Nederland driejarige tuigpaardmerries!

Negen driejarige merries kregen op de Nationale Tuigpaardendag een uitnodiging voor de finale. Het was de heel complete Nalanita (Eebert x Caunita ster/prok/pref V. Stuurboord) die met de hoogste eer ging strijken en kampioen werd in deze rubriek. Nalanita is een opwaarts gebouwde sterke merrie die mooi met de schoft omhoog loopt. In de finaleMeer lezen over “Nalanita kampioen van Nederland driejarige tuigpaardmerries!”

Racoon W Nationaal kampioen springveulens!

Afgelopen vrijdag is Racoon W (Cantona TN x Gunanita elite/pref V. Corland) kampioen geworden bij de springveulens op de Nationale Veulenkeuring in Ermelo! “Dit is een groot en langgelijnd veulen, dat goed in het rechthoeksmodel staat”, licht Cor Loeffen toe. “Vooral het rijtypische en de balans in zijn galop zijn duidelijke pluspunten van dit veulen.”

Nalanita door naar CK

Afgelopen woensdag waren we met Nalanita (Eebert x Caunita ster/preferent/prok V. Stuurboord) op de stamboekkeuring in Lunteren. Ze werd uitgenodigd voor de CK en kreeg mooi jurycommentaar mee. Ook de vos Nalanita (Eebert uit Caunita ster pref prok – 1.67 m) komt uit dezelfde stam als Nanita namelijk uit die van Joop van Wessel uitMeer lezen over “Nalanita door naar CK”

Gunanita preferent

Op basis van de goede keuringsresultaten van haar nakomelingen is Gunanita elite (Corland) preferent geworden. In 2018/2019 kwam Lambrusco W (Ustinov) op de hengstenkeuring en schopte het tot de tweede bezichtiging. Vorig najaar was dochter Manita ster/prok/vl. keur (Cornet Obolensky) de keuringstopper in Geesteren. Nu ook Nulanita (Cornet Obolensky) ster en voorlopig keur is gewordenMeer lezen over “Gunanita preferent”

Nulanita ster en voorlopig keur op stamboekkeuring Geesteren

Gisteren is Nulanita (Cornet Obolensky x Gunanita elite/preferent V. Corland) ster en voorlopig keur geworden op de stamboekkeuring in Geesteren. Voor haar exterieur kreeg ze maar liefst 85 punten. Voor het springen staan 75 punten genoteerd en voor de draf en galop 80.

Ook een hengst van Fantijn

De merrie Caunita ster/prok/preferent (Stuurboord x Raunita ster/prok/preferent V. Waterman) heeft afgelopen week een hengstveulen gekregen van Fantijn. Veulens 2021

Hengstveulen van Jardonnay

Afgelopen donderdag heeft de merrie Munanita (Impressive x Hunanita elite V. Charisma) haar eerste veulen gekregen. Een hengstje van Jardonnay VDL. Veulens 2021

Hengstveulen van Kensington

Agelopen woensdag heeft de merrie Iwinita elite (Namelus x Ewinita keur/sport V. Ustinov) een hengstveulen gekregen van Kensington. Veulens 2021

Ook een merrie van Zirocco Blue

Het aantal veulens staat inmiddels op zes en het is mooi verdeeld, 3 hengsten en 3 merries. Het derde merrieveulen werd afgelopen maandag geboren. Zirocco Blue VDL tekent voor het vaderschap en de moeder is de elitemerrie Hunanita (Charisma x Unanita ster/prok/preferent V. Odermus R). Veulens 2021

Merrieveulen van Heliotroop geboren

Afgelopen weekend is er een merrieveulen geboren van Heliotroop. Moeder is de NMK-merrie Mabellanita ster/prok (Atleet x Taunita elite/preferent/sport V. Manno). Veulens 2021

Een hengstveulen van Cantona TN

Er is wederom een hengstveulentje geboren afgelopen nacht. Dit keer een Cantona TN uit de merrie Gunanita elite (Corland x Unanita ster/prok/preferent V. Odermus R). Veulens 2021

Merrieveulen van Kjento

Gisteravond heeft Lenita elite (Ferguson x Fidanita elite V. Vivaldi) haar eerste veulen gekregen. Een merrieveulen van Kjento. Veulens 2021

Hengstveulen van Dylano

Afgelopen nacht is het tweede veulentje geboren. Een hengstveulen van Dylano uit de elitemerrie Indinita (V. Eebert x Ebonita prok V. Onne). Veulens 2021

Eerste veulen geboren!

Vannacht is het eerste veulentje geboren. Een hengstveulen van Atleet. De moeder is Inita ster/prok (Manno x Wunita ster/preferent/prok V. Reflex). Veulens 2021

Jaaroverzicht 2020 online!

2020 was een bijzonder jaar.. Desondanks werden er weer een aantal gezonde en mooie veulens geboren en kwamen er nog een aantal keuringen voorbij. Dat hebben we kort samengevat in onderstaande video. We wensen iedereen een gezond, gelukkig en sportief nieuwjaar toe!

Fijne dagen!

Wij wensen iedereen fijne dagen en een gezond, gelukkig en sportief 2021!

Manita de beste in Geesteren

Manita (Cornet Obolensky x Gunanita elite V. Corland) werd gisteren op de stamboek-keuring in Geesteren ster en voorlopig keur met mooie punten! Twee merries werden ster met een bovenbalk van 80/85. Waaronder de Cornet Obolensky-dochter Manita (uit Gunanita elite IBOP-spr PROK van Corland) van fokker Joop van Wessel uit Zwartebroek. “De Cornet-merrie is een goedMeer lezen over “Manita de beste in Geesteren”

Legend W naar Italië

Afgelopen week is Legend W (Eebert) vertrokken naar zijn nieuwe eigenaar in Italië. We wensen hen heel veel succes en plezier met Legend W!Dank aan Adrea Revel Chion en Evert Ardesch voor de bemiddeling.

Nieuwe aanwinst

Sinds kort is er een nieuwe aanwinst op stal. Het gaat om een zwarte parel. Dit merrieveulen met de naam Minne van de Wijzend kreeg een 1e premie op de veulenkeuring in Lunteren en is een dochter van Alwin x Doaitsen.

Mooie presentatie Mabellanita tijdens NK

Afgelopen zaterdag werd in Ermelo het Nationaal kampioenschap gehouden voor driejarige merries. Mabellanita (Atleet x Taunita elite/sport/preferent V. Manno) was hier na haar optreden op de stamboekkeuring in Lunteren voor uitgenodigd. Ze liet zich goed zien en werd derde in haar groep.

Munita ster Mabellanita naar NK

Afgelopen zaterdag zijn Mabellanita en Munita ster verklaard tijdens de stamboekkeuring in Lunteren. Mabellanita (Atleet x Taunita elite/sport/preferent V. Manno) kreeg mooi commentaar en is uitgenodigd voor het Nationaal kampioenschap voor driejarige tuigpaardmerries in Ermelo. De jury omschreef haar als volgt; ook Atleet-dochter Mabellanita, door Joop van Wessel uit Zwartebroek gefokt uit de bekende merrie TaunitaMeer lezen over “Munita ster Mabellanita naar NK”

Merrieveulen van Hardrock Z

Eindelijk weer een merrie. De merrie Hunanita elite (Charisma x Unanita ster/prok/preferent V. Odermus) heeft een veulen gekregen van Hardrock Z.

Hengstveulen van Heliotroop geboren

Weer een hengst.. Lanita prok (Dylano x Caunita ster/prok/preferent V. Stuurboord) heeft een veulen van Heliotroop VDM gekregen.

Veulen van Grandorado TN geboren

De hengsten overheersen dit jaar. Ook Juanita elite (Zirocco Blue VDL x Caganita elite V. Vincenzo) heeft een hengstveulen gekregen. De vader is Grandorado TN.

Hengstveulen voor Taunita

Taunita elite/sport/preferent (Manno x Kaunita ster/vl. keur V. Renovo) heeft vorige week een veulen gekregen van Heliotroop VDM.

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.