Nieuws

NIEUWS

Ook een merrie van Zirocco Blue

Het aantal veulens staat inmiddels op zes en het is mooi verdeeld, 3 hengsten en 3 merries. Het derde merrieveulen werd afgelopen maandag geboren. Zirocco Blue VDL tekent voor het vaderschap en de moeder is de elitemerrie Hunanita (Charisma x Unanita ster/prok/preferent V. Odermus R). Veulens 2021

Merrieveulen van Heliotroop geboren

Afgelopen weekend is er een merrieveulen geboren van Heliotroop. Moeder is de NMK-merrie Mabellanita ster/prok (Atleet x Taunita elite/preferent/sport V. Manno). Veulens 2021

Een hengstveulen van Cantona TN

Er is wederom een hengstveulentje geboren afgelopen nacht. Dit keer een Cantona TN uit de merrie Gunanita elite (Corland x Unanita ster/prok/preferent V. Odermus R). Veulens 2021

Merrieveulen van Kjento

Gisteravond heeft Lenita elite (Ferguson x Fidanita elite V. Vivaldi) haar eerste veulen gekregen. Een merrieveulen van Kjento. Veulens 2021

Hengstveulen van Dylano

Afgelopen nacht is het tweede veulentje geboren. Een hengstveulen van Dylano uit de elitemerrie Indinita (V. Eebert x Ebonita prok V. Onne). Veulens 2021

Eerste veulen geboren!

Vannacht is het eerste veulentje geboren. Een hengstveulen van Atleet. De moeder is Inita ster/prok (Manno x Wunita ster/preferent/prok V. Reflex). Veulens 2021

Jaaroverzicht 2020 online!

2020 was een bijzonder jaar.. Desondanks werden er weer een aantal gezonde en mooie veulens geboren en kwamen er nog een aantal keuringen voorbij. Dat hebben we kort samengevat in onderstaande video. We wensen iedereen een gezond, gelukkig en sportief nieuwjaar toe!

Fijne dagen!

Wij wensen iedereen fijne dagen en een gezond, gelukkig en sportief 2021!

Manita de beste in Geesteren

Manita (Cornet Obolensky x Gunanita elite V. Corland) werd gisteren op de stamboek-keuring in Geesteren ster en voorlopig keur met mooie punten! Twee merries werden ster met een bovenbalk van 80/85. Waaronder de Cornet Obolensky-dochter Manita (uit Gunanita elite IBOP-spr PROK van Corland) van fokker Joop van Wessel uit Zwartebroek. “De Cornet-merrie is een goedMeer lezen over “Manita de beste in Geesteren”

Legend W naar Italië

Afgelopen week is Legend W (Eebert) vertrokken naar zijn nieuwe eigenaar in Italië. We wensen hen heel veel succes en plezier met Legend W!Dank aan Adrea Revel Chion en Evert Ardesch voor de bemiddeling.

Nieuwe aanwinst

Sinds kort is er een nieuwe aanwinst op stal. Het gaat om een zwarte parel. Dit merrieveulen met de naam Minne van de Wijzend kreeg een 1e premie op de veulenkeuring in Lunteren en is een dochter van Alwin x Doaitsen.

Mooie presentatie Mabellanita tijdens NK

Afgelopen zaterdag werd in Ermelo het Nationaal kampioenschap gehouden voor driejarige merries. Mabellanita (Atleet x Taunita elite/sport/preferent V. Manno) was hier na haar optreden op de stamboekkeuring in Lunteren voor uitgenodigd. Ze liet zich goed zien en werd derde in haar groep.

Munita ster Mabellanita naar NK

Afgelopen zaterdag zijn Mabellanita en Munita ster verklaard tijdens de stamboekkeuring in Lunteren. Mabellanita (Atleet x Taunita elite/sport/preferent V. Manno) kreeg mooi commentaar en is uitgenodigd voor het Nationaal kampioenschap voor driejarige tuigpaardmerries in Ermelo. De jury omschreef haar als volgt; ook Atleet-dochter Mabellanita, door Joop van Wessel uit Zwartebroek gefokt uit de bekende merrie TaunitaMeer lezen over “Munita ster Mabellanita naar NK”

Merrieveulen van Hardrock Z

Eindelijk weer een merrie. De merrie Hunanita elite (Charisma x Unanita ster/prok/preferent V. Odermus) heeft een veulen gekregen van Hardrock Z.

Hengstveulen van Heliotroop geboren

Weer een hengst.. Lanita prok (Dylano x Caunita ster/prok/preferent V. Stuurboord) heeft een veulen van Heliotroop VDM gekregen.

Veulen van Grandorado TN geboren

De hengsten overheersen dit jaar. Ook Juanita elite (Zirocco Blue VDL x Caganita elite V. Vincenzo) heeft een hengstveulen gekregen. De vader is Grandorado TN.

Hengstveulen voor Taunita

Taunita elite/sport/preferent (Manno x Kaunita ster/vl. keur V. Renovo) heeft vorige week een veulen gekregen van Heliotroop VDM.

Veulen van Colonist geboren

Afgelopen week heeft de merrie Caunita ster/prok/preferent (Stuurboord x Raunita ster/prok/preferent V. Waterman) een hengstveulen gekregen van Colonist. Het is een volle broer van de keuring- en concoursmerrie Icanita.

Merrieveulen van Ustinov

Gisteravond is er een merrieveulentje geboren! Een Ustinov x Gunanita elite V. Corland.

Ook een hengst van Dylano

Ook Indinita elite (Eebert x Ebonita prok V. Onne x Waterman) heeft een veulen gekregen. Wederom een hengst. De vader is Dylano.

Hengstveulen van Hertog Jan geboren

Gisteren is er een hengstveulen bij gekomen. Een Hertog Jan uit de ster/prok merrie Inita (Manno x Wunita ster/pref/prok V. Reflex)

Eerste veulen geboren van Komme Casall

Afgelopen week heeft de merrie Iwinita elite (Namelus x Ewinita keur/sport V. Ustinov) ene hengstveulen gekregen van Komme Casall. Het is het eerste veulen van deze hengst.

Jaaroverzicht 2019 online!

In het afgelopen jaar hebben onze fokproducten weer mooie resultaten behaald. Dat hebben we kort samengevat in een jaaroverzicht. Deze is hieronder te bekijken. Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2020!

Icanita ook kampioen fokmerries!

Nadat fokproduct Icanita elite (Colonist x Caunita ster/prok/preferent V. Stuurboord) in eigendom van Toon van Doorn, op de Tuigpaardendag topsportmerrie van het jaar werd, heeft ze afgelopen zaterdag ook het fokmerriekampioenschap op haar naam geschreven! Ze wist met Harry van Middelaar de strijd te winnen. Maar er was ook concurrentie en die kwam van haarMeer lezen over “Icanita ook kampioen fokmerries!”

Briljant W en Hanneke ook Hippiade kampioen!

Na het behalen van het regionale kampioenschap in de ereklasse in Hellendoorn en de reservetitel in het regionale kampioenschap damesnummer in Opmeer, mochten Briljant W (Larix x Taunita elite/preferent/sport v. Manno) en Hanneke afgelopen zaterdag mee doen aan de Hippiade. Het resulteerde wederom in de kampioenstitel in de ereklasse en de reservetitel in de damesklasse!Meer lezen over “Briljant W en Hanneke ook Hippiade kampioen!”

Briljant W en Hanneke regiokampioen in de ereklasse!

In Hellendoorn werd afgelopen zaterdag het ereklassekampioenschap van de regio midden, zuid en west verreden. Hanneke mocht hier met Briljant W (Larix x Taunita elite/preferent/sport v. Manno) aan mee doen en dat resulteerde in de kampioenstitel! Voor Regio Midden/Zuid/West was het ereklassekampioenschap een highlight. Met tien paarden werd de wedstrijd aangegaan, zes haalden de finale.Meer lezen over “Briljant W en Hanneke regiokampioen in de ereklasse!”

Icanita Topsportmerrie van het jaar!

Mooie successen op de Tuigpaardendag afgelopen zaterdag en voor de zevende keer een fokproduct op het podium! Fokproduct Icanita elite (Colonist x Caunita ster/prok/preferent V. Stuurboord) in eigendom van Toon van Doorn werd topsportmerrie van het jaar! Naar de finale gereden door Harry van Middelaar en in de finale gereden door gastrijder Leendert Veerman. 10Meer lezen over “Icanita Topsportmerrie van het jaar!”

Heliotroop VDM en Hanneke Nederlands kampioen damesklasse

Tijdens het mooie concours in Norg is de KWPN gekeurde hengst Heliotroop VDM gisteren met Hanneke van Wessel Nederlands kampioen geworden in de damesklasse! Heliotroop VDM is een zoon van Colonist en komt uit onze fokmerrie Wunita ster/prok/preferent V. Reflex. Hij is in eigendom van Jaap van der Meulen die hem als veulen bij onsMeer lezen over “Heliotroop VDM en Hanneke Nederlands kampioen damesklasse”

Laden…

Er is iets fout gegaan. Vernieuw de pagina en/of probeer het opnieuw.