Briljant W en Hanneke regiokampioen in de ereklasse!

In Hellendoorn werd afgelopen zaterdag het ereklassekampioenschap van de regio midden, zuid en west verreden. Hanneke mocht hier met Briljant W (Larix x Taunita elite/preferent/sport v. Manno) aan mee doen en dat resulteerde in de kampioenstitel!

Voor Regio Midden/Zuid/West was het ereklassekampioenschap een highlight. Met tien paarden werd de wedstrijd aangegaan, zes haalden de finale. Het was Hanneke van Wessel die alle heren het nakijken gaf in dit belangrijke kampioenschap. Hanneke brengt Briljant, de vos die eerder door Henk Hammers met succes werd uitgebracht, dit jaar zowel in de damesrubriek als in de ereklasse uit. Dat resulteerde het hele seizoen al in fraaie resultaten maar het absolute hoogtepunt zal toch vandaag het ereklassekampioenschap zijn geweest. Hanneke heeft de door haar vader Joop van Wessel gefokte Briljant heel best aan de gang en weet hem goed vierkant, met een deftig front en met een scherpe actie voor te stellen. Jurylid Harry de Jong: “Het was een heel compleet beeld. De vos is heel mooi in de stelling en wordt in het juiste tempo voorgesteld. Een lust om naar te kijken.” Dat de vos door haar vader is gefokt maakt het allemaal nog eervoller natuurlijk. Van Wessel fokte Briljant uit de legendarische Taunita (v. Manno), de merrie die zelf tegen de 200 winstpunten heeft en vele KWPN kampioenschappen behaalde. De in 2006 geboren Briljant is de eerste nakomeling van Taunita die zeven nakomelingen bracht. Hanneke timmert dit seizoen overigens behoorlijk aan de weg met fokproducten van haar vader. Onlangs schreef ze ook al het Nationaal Kampioenschap eenspannen gereden door dames op haar naam met de KWPN-hengst Heliotroop VDM (Colonist x Wunita ster prok van Reflex M) van Jaap van der Meulen. (DB voor KWPN)

Foto´s Anouk Kemkes/Allette Brouwer