Briljant W en Hanneke ook Hippiade kampioen!

Na het behalen van het regionale kampioenschap in de ereklasse in Hellendoorn en de reservetitel in het regionale kampioenschap damesnummer in Opmeer, mochten Briljant W (Larix x Taunita elite/preferent/sport v. Manno) en Hanneke afgelopen zaterdag mee doen aan de Hippiade. Het resulteerde wederom in de kampioenstitel in de ereklasse en de reservetitel in de damesklasse!

Vandaag vond in Nunspeet de Hippiade plaats waar voor de tuigpaarden uit de diverse regio’s diverse kampioenschappen op het spel stonden. Het ging om het kampioenschap ereklasse, het dameskampioenschap en ook bij de tweespannen stond de titel op het spel.

Hanneke van Wessel blijft dit jaar in the winning mood met haar Briljant die maar blijft schitteren. Vandaag wist ze, na al eerder dit seizoen het regionale ereklassekampioenschap te hebben behaald, ook het Hippiade Kampioenschap ereklasse in de wacht te slepen. De door haar vader Joop van Wessel gefokte Larix-zoon Briljant, wiens moeder niemand minder dan meervoudig topsportmerrie Taunita (elite preferent van Manno) is, gaat z’n moeder al aardig achterna. Briljant is dit jaar heel goed in vorm en zijn deftige front en zijn scherpe actie bezorgden hem vandaag deze eervolle kampioenstitel. (DB voor KWPN)


Foto Allette Brouwer