Briljant W

Briljant W ster/prok

Larix x Taunita elite/sport/preferent V. Manno x Kaunita ster V. Renovo

Geboortedatum: 20-03-2006

Sportprestaties: Ereklasse tuigpaarden

Briljant is de oudste nakomeling van Taunita. Als driejarige wordt hij voorgesteld op de hengstenkeuring waar hij ster wordt.

Als vierjarige wordt Briljant derde in de enkel- en tweespan competitie met Henk Hammers. Een jaar later worden ze derde in het NK voor vijfjarige tuigpaarden, achter Brandy en Business. Ook loopt hij in de meerspanrubrieken en in het damesnummer. In 2012 maakt Briljant de overstap naar de grote limiet en is hij succesvol in het span met Saturday. Ook wint hij op de handelskeuring in Rouveen en alle rubrieken voor Tuigpaarden aan de fiets zijn voor hem.

In 2013 wordt hij derde in het NK tweespan met Saturday en met Hanneke derde in het NK damesnummer. Samen met Dendrini en Saturday wordt Briljant W reservekampioen in het klavertje drie. In 2014 pakken Briljant, Saturday en Dendrini met Henk Hammers het kampioenschap randem! Ook wordt hij in 2014 Kampioen Young Riders en winnaar competitie Young Riders met Henriette van Wessel.

In 2015 is hij eveneens succesvol in de meerspanrubrieken en wordt hij tijdens de ETD kampioen dames met Hanneke van Wessel. In 2016 wint hij in Dokkum de Gouden Zweep met Hanneke. Ook in 2017 wordt Briljant breed ingezet waaronder in het vierspan van Derk-Jan Mekkes. Samen met Wizkids Gonda, Bentley en Varanno wordt hij kampioen.

In 2019 wordt Briljant regionaal ereklasse kampioen met Hanneke en reservekampioen in de regionale damesklasse. Het levert hen een uitnodiging voor de Hippiade op en daar worden ze kampioen in de ereklasse en wederom reservekampioen in de damesklasse.