Nalanita kampioen van Nederland driejarige tuigpaardmerries!

Negen driejarige merries kregen op de Nationale Tuigpaardendag een uitnodiging voor de finale. Het was de heel complete Nalanita (Eebert x Caunita ster/prok/pref V. Stuurboord) die met de hoogste eer ging strijken en kampioen werd in deze rubriek. Nalanita is een opwaarts gebouwde sterke merrie die mooi met de schoft omhoog loopt. In de finale was de negende plaats voor een andere Nita-telg namelijk voor Nanita (Heliotroop) van de familie Kamphorst.

Caunita is ook de moeder van Icanita (Colonist) die in de ochtend met Linda Boelens haar rubriek won en in de Finale der Nationale het brons pakte. Daarmee stond er voor de 8e keer een fokproduct op het schavot op de Tuigpaardendag! Tevens behaalde Icanita het sportpredikaat!

In de ochtend kwam ook Ravensgoed W (Dylano x Indinita elite) voor de jury. Hij werd uitgenodigd voor de finale waar hij een hele mooie derde plaats pakte!

In de aangespannen rubrieken kwamen nog meer fokproducten in actie. Heliotroop (Colonist) In de Manno Trofee, Briljant W in de Renovo Schaal en Funita in de rubriek voor negen jaar en oudere merries. Allen behaalde een vierde plaats.


Prachtige foto’s dankzij Henk Lomulder, Anouk Kemkes, Rosan Wilts, Theo Janssen, Johnnij van Ingen