Racoon W kampioen bij de springveulens

Gisteren werd de Paardenfokdag Veluwe en Vallei gehouden. Een aantal veulens ging hier mee naar toe. Voor Racoon W (Cantona TN x Gunanita elite/preferent V. Corland) pakte dit heel goed uit. Hij mocht terug komen in de kampioenskeuring en werd kampioen! Hij mag eveneens naar de Nationale Veulenkeuring in Ermelo. Op de derde plaats kwam ook een telg uit de fanita-stam. Dat was Raspberry Rumble MTB (Zirocco Blue VDL x Caganita elite V. Vincenzo). Hij is in eigendom van de familie Loevering en mag ook naar Ermelo.

Funita

Ook de tuigpaarden waren van de partij gisteren. Funita elite/sport (Manno) werd met Henk Hammers gehuldigd als kampioen (fok)merries Midden-Nederland. Bij de veulens werd Ravensgoed W (Dylano x Indinita elite V. Eebert) reservekampioen. Hij mag ook naar de nationale veulenkeuring. Robijn W (Fantijn x Caunita ster/prok/preferent V. Stuurboord) werd vierde in de kampioenskeuring. Royalnita (Heliotroop x Mabellanita ster/prok V. Atleet) werd derde in de groep merrieveulens.

Foto’s Jacky van Tartwijk en Johnny van Ingen.