Nalanita en Funita kampioen op CK Oost

Vandaag vond de CK voor de tuigpaarden plaats in Lunteren. Nalanita (Eebert x Caunita ster/prok/pref V. Stuurboord) liet zich best zien en werd kampioen bij de driejarige merries. Ze mag door naar Ermelo. In het dagkampioenschap werd ze reservekampioen.
Op de derde plek in de kampioenskeuring kwam eveneens een telg uit de nita-stam. Dat was de mooie Nanita (Heliotroop) van de familie Kamphorst. Ze mag ook naar de NMK.

Uiteindelijk waren het Eebert, Cizandro, Heliotroop en Idol die de Ermelo-gangers leverden waarvan er twee paarden uit de stam van Joop van Wessel komen. Van Wessel had zelf de kampioen in handen. Dat was Nalanita (Eebert uit Caunita ster pref prok van Stuurboord. Caunita heeft 10 veulens gebracht waarbij haar bekendste kinderen Icanita met 96 WP (elite van Colonist) en Hunita met 96 WP (elite van Manno) zijn. Viggon van Beest: “Nalanita is een tuigtypische, scherpe, goed ontwikkelde, opwaarts gebouwde rassige merrie die op stand in het front iets rijker mocht zijn maar als ze gaat bewegen zie je dat niet terug. Dan klopt alles weer en beweegt ze met veel techniek in de benen en gaat ze rijzen in de voorhand.”

Ook Van Wessel-stam
De derde plaats ging naar Nanita (Heliotroop uit Iwanita ster elite van Ditisem, fokker Jaap van der Meulen uit Broek), geregistreerden G. Kamphorst en G.H. Kamphorst uit Zwartebroek. De door Joop van Wessel gefokte hengst Heliotroop komt ook uit dezelfde stam. Van Beest: “Een scherpe, tuigtypische merrie met ras en veel schoft. Ze staat goed in het rechthoeksmodel en ze wist in draf zeker aan te spreken. In de finale liet ze het qua beweging net even wat afweten terwijl haar concurrenten door bleven gaan. Ze wist wel het front te behouden.”

(KWPN)


Funita elite/sport (Manno) won de fokmerrierubriek en haalde daarmee ook het kampioenschap fokmerries regio Oost binnen met Henk Hammers. Daarna won ze ook het damesnummer met Hanneke.

📸 Johnny van Ingen en Geert Bouius