NMK-ticket voor Prionita

Vandaag waren we met Prionita (Ustinov) op de stamboekkeuring in De Steeg. Prionita werd ster en vl. keur met 80 punten voor het exterieur en 85 punten voor het springen!

Ook kreeg ze een uitnodiging voor de Nationale Merriekeuring. Prionita komt uit de elite, preferente merrie Gunanita V. Corland.

Ze werd als volgt omschreven:
De tweede naar de NMK afgevaardigde springmerrie is Prionita, een dochter van Ustinov uit Gunanita (elite pref Ibop-(spr) v. Corland. Wim licht toe: “Een hele jeugdige en goed gemodelleerde merrie met veel uitstraling en een opvallend goede bovenlijn. Galopperen doet ze actief en in het springen laat ze naast goede reflexen en fijn lichaamsgebruik, tevens veel overzicht en inschattingsvermogen zien en is daarbij heel voorzichtig. Ook deze merrie hebben we 80 punten voor haar exterieur kunnen geven en dezelfde score voor haar galop en vermogen. Aan haar reflexen en techniek konden we een score van 85 kwijt.” Prionita is gefokt en staat geregistreerd bij familie Van Wessel in Zwartebroek. Deze familie grossiert in goede keurings- en sportpaarden.

(Bron: KWPN)
Foto: Jacky van Tartwijk