Munita ster Mabellanita naar NK

Afgelopen zaterdag zijn Mabellanita en Munita ster verklaard tijdens de stamboekkeuring in Lunteren. Mabellanita (Atleet x Taunita elite/sport/preferent V. Manno) kreeg mooi commentaar en is uitgenodigd voor het Nationaal kampioenschap voor driejarige tuigpaardmerries in Ermelo.

De jury omschreef haar als volgt; ook Atleet-dochter Mabellanita, door Joop van Wessel uit Zwartebroek gefokt uit de bekende merrie Taunita elite pref sport-tuig PROK (v.Manno) mag naar het Nationaal Kampioenschap. “Eveneens een tuigtypische merrie met opvallend veel hardheid en scherpte in haar model, waarbij ze veel jeugd uitstraalt. In beweging heeft ze heel veel buiging in het achterbeen en een goede actie in het voorbeen, met daarbij veel front waarin ze nog iets meer mag terugkomen. Ze presenteerde zich op een aansprekende en gemakkelijke manier.”

Munita (Hertog Jan x Wunita ster/prok/preferent V. Reflex) presenteerde zich op een tuigtypische manier en werd ster verklaard.

Mabellanita