Sunlight

Sunlight, aangewezen

Manno x Ianita keur/pref/sport V. Unitas x Aunita keur/pref V. Renovo

Geboortedatum: 30-03-1999

Sportprestaties: Ereklasse tuigpaarden, 608 winstpunten

Sunlight werd geboren in Zwartebroek. Als veulen werd hij aangewezen voor de Nationale veulenkeuring en via de veulenveiling op de tuigpaardendag verkocht aan Jan Schep. Als driejarige kwam Sunlight op de hengstenkeuring en werd hij aangewezen voor het verrichtingsonderzoek maar niet aangeleverd.

Cees Embregts was de eerste jaren de trainer en rijder van Sunlight en het succes begon met een overwinning in de nieuwelingenklasse van de UTV in 2002. In 2003 won hij de KNHS competitie en het kampioenschap voor vierjarige tuigpaarden. Een jaar later was hij ook weer de beste in het kampioenschap voor vijfjarigen.

In 2005 kreeg Henk Hammers Sunlight in training en de zegereeks ging gewoon door. Dat jaar won hij al de Van der Wiel-competitie. Ook in handen van Margaret Schep werd een titel behaald, in 2006 het kampioenschap eenspannen gereden door dames. Daarnaast was Sunlight in 2006 ook succesvol in de Youngriders competitie met Hanneke van Wessel waar hij zowel in de competitie als in het kampioenschap tweede werd, en hij werd in 2006 uitgeroepen tot Tuigpaard van het jaar.

Nadat Sunlight in dat jaar achter vader Manno fraai tweede werd in het ereklasse-kampioenschap kon zijn naam in 2007 daadwerkelijk aan de lijst van echte grootheden worden toegevoegd met het behalen van de nationale titel in de ereklasse. Deze titel wist hij ook in 2009 te behalen met Henk Hammers.

In 2010 verhuisde Sunlight naar Stal Haarsma waar hij in 2014 Nederlands kampioen werd in het klavertje drie, samen met Celebration en Zavanno. In 2015 won hij met Elburg de tweespancompetitie en werd hij met zijn stalgenoten kampioen klavertje drie en kampioen bij de vierspannen. In 2016 werd Sunlight Nederlands kampioen in het tweespan met Elburg.